Přeskočit na obsah

Provident podpořil herní terapii částkou 53 630 Kč

Vánoční bazar v Providentu

Na centrále společnosti Provident proběhl 12.12.2019 tradiční vánoční bazar. Zaměstnanci přinesli vlastnoruční nebo domácí výrobky, které byly draženy v tiché aukci. Cílem tohoto bazaru byla podpora nadačního fondu Léčivka, konkrétně herní terapie. Herní terapeutka na Klinice dětské chirurgie a traumatologie ke své práci s dětmi používá knížku o Tomíkovi a zlomené nožičce. Díky této knížce dětem herní terapeutka přiblíží to co je v nemocnici čeká a děti se pak tolik nebojí. V plánu je další knížka o tom, co se bude dít, když Tomíka bolí bříško a pro větší děti se chystají podobné knížky formou komiksu. To vše je v plánu již delší dobu, ale zatím se nenašlo dost finančních prostředků k jejich realizaci.

A protože se v aukci na bazárku od zaměstnanců získala částka ve výši 38.630 Kč a částku 15.000 Kč poskytla společnost Provident, bylo na realizaci knížek předáno celkem 53 630,- Kč.

Děkujeme všem, kteří přispěli k této částce, děkujeme Providentu, že myslí na malé pacienty a svou podporuou umožní zpříjemnit jejich hospitaliazaci.

Fotogalerie